Kenneth Svensson

Sätta upp pingisbord hemma?
Funderar du på att sätta upp ett pingisbord hemma? Min situation har blivit att jag har fått mycket plats i mitt garage vilket gör att jag är sugen på att starta ett nytt projekt med pingisbord och nån form av man-cave.
 
 
 
Du kanske sitter i samma sits eller att du är nyfiken på att smälla upp ett pingisbord på kontoret?
Vad är det för mått på ett pingisbord? Ett vanligt fullstort pingisbord har måtten 274 x 152,5 x 76 cm och enligt tillverkaden behövs ungefär 100cm på både kortsida och långsida för att det ska vara "tillräckligt" med utrymme för att kunna spela.
 
 
 
Hur väljer jag pingisbord?
Jag sökte runt lite på google för att hitta ett bra pingisbord och det verkar som att man dels ska undersöka hur stor yta man har men också vad det är för mått på bordet när det är ihopfällt.
För att få en indikering på kvaliten på pingisbordet så ska man kika på tjockleken på bordsskivan. Sen får du tänka både hjul på bordet och färg på bordsskivan.
 
 
 
Pingisrack
Jag behöver såklart även pingisrack till min man cave. Även här använde jag google för att få fram ett par passande pingisrack. Pingisracken är tydligen graderade efter stjärnor 1-5 där 5 är bäst och 1 är lite billigare. Dessutom kan man tydligen bygga ett eget pingisrack med hjälp av att köpa stomme och gummin separat men det här känns lite "overkill" för att ha i hemmabruk. När du köper pingisrack kan du välja på fart, spinn och kontroll beroende på spelstil. För hemmabruk med kompisar känner jag att det blir 4 st kontrollorienterade pingisrack för att kunna köra rundpingis. 3 stjärnor känns lagom för att få en mix mellan bra pris men också ett pingisrack som håller lite längre.